Could not load widget with the id 40.

Következő mérkőzések

ZALAKAROS 08.23-26.
Gyerek csapat
08.23.
12.30 Győr-Kanizsa
08.24.
08.30 Sopron-Győr
12.30 Drnje- Győr
Serdülő csapat
08.23.
15.00 Kanizsa-Győr
18.00 Koprivnica-Győr
08.24.
Helyosztók
Tini csapat
08.25.
11.30. PVSK- Győr
16.00 Kanizsa-Győr
08.26.
10.30. Győr-Vasas
Kadet csapat
08.25.
13.00 Győr- Kanizsa
19.00 Zágráb-Győr
08.26.
09.00 Győr- MTK

Infokosár

SZÉP VÁLOGATOTT SIKER!!

Augusztus 18-tól a szlovénia Slovenj Gradec-ben szerepelt a 2002-ben született leány válogatottunk.
A 14. alkalommal megrendezett rangos nemzetközi tornán csapatunk minden ellenfelét legyőzve megnyerte azt.
A döntőben Spanyolországot hatalmas küzdelemben, 1 ponttal verték meg. Ezenkívül Macedónia, Horvátország, Szlovénia és Olaszország csapatai is vereséggel távoztak lányaink ellenében.
Külön öröm, hogy mind a játékoskeretben, mind a szakmai stábban volt akadémistánk.
Rozmán Lilla játékosként, Fűzy-Antolovics Adél pedig másodedzőként segítette a válogatottat ehhez a kiemelkedő sikerhez.

Gratulálunk a játékosoknak és felkészítőiknek!!!

ZALAKAROSI NEMZETKÖZI TORNA

Keddtől péntekig négy korosztályban mérettetnek meg csapataink Zalakaroson.
Gyerek, tini, serdülő és kadet csapatunk kel útra, hogy az augusztusi felkészülés újabb állomását teljesítse.
Csapataink a harmadik illetve a negyedik hetet kezdték meg a felkészülésből.
kíváncsian várjuk, hogy az eddig gyakoroltakat, hogyan tudjuk majd versenyhelyzetben végrehajtani.
A részletes műsor honlapunkon megtalálható.

HAJRÁ LÁNYOK!  HAJRÁ GYŐR!  

NYÁRI KOSARAZÁSI LEHETŐSÉG!

2016. augusztus 13-án (szombaton) Körmenden kerül megrendezésre az OTP Junior adidas Streetball Challenge körmendi állomása, mely a legnagyobb szabadtéri kosárlabda rendezvény Nyugat-Magyarországon.
A Streetball immár öt éve a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének kiemelt eseménysorozata, mely elsősorban az utánpótlás nevelést és tömegesítést támogatja a sportág feltörekvő 3X3 szakágában, ami hamarosan a nyári olimpiákon is bemutatkozik majd.
E célkitűzést erősíti az is, hogy az U11-es Kenguru korosztály számára a nevezés INGYENES!
A kengurukon kívül további 15 kategóriában hirdetjük meg a versenyt, akik számára a nevezési díj 10.000 Ft / csapat. Azonban, amennyiben a csapatok központilag (minimum 5 csapat esetén), egy klubon keresztül adják le a nevezésüket, 20% kedvezményt biztosítunk az egyesület számára a nevezési díjból, így 8.000 Ft-ért tudja nevezni csapatait a Streetballra.
A Streetball kiválóan alkalmas lehet az alapozás felvezetéseként egy csapatépítő programként funkcionálni, és a mérkőzések mellett különböző dobóversenyeken is megmérettethetik magukat a játékosok, értékes nyereményekért.
4 fős csapatok nevezését várjuk augusztus 11. (csütörtök) éjfélig. A nevezések leadhatók e-mailben a mellékelt nevezési lapok kitöltésével és visszaküldésével, illetve online a www.streetballnet.hu weboldalon a ’Nevezés’ fülre kattintva, vagy személyesen Körmenden az adidas márkaboltban (9900 Körmend, Rákóczy út 36.) és Budapesten a központi Streetball Irodában (1134 Budapest, Dózsa György út 53).

Kérdéseikkel keressék Baksa Szabolcs kollégámat (tel.: 30/270-7179; e-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.) és további részletekért látogassanak el www.streetballnet.hu weboldalunkra.

Nemzetközi U15 Női Kosárlabda Torna


Győr, 2016. június 25-27


    
Rangos nemzetközi tornának adott otthon Győr városa: péntektől négy U15-ös leány válogatott mérte össze tudását, körmérkőzéses rendszerben. 
A Magyar Csapat 19-től Budapesten készült és csütörtökön érkezett a helyszínre. A torna teszt versenyként szerepelt a 2017 évi EYOF jegyében.

A Magyarok ellenfelei a Horvát, Szlovák és Montenegrói válogatottak voltak. A megnyitótól a záróceremóniáig remek szervezéssel találkozhattunk. A hazai csapat mérkőzéseit lelkes szurkolótábor űzte-hajtotta a három nap során. Három győri játékosnak is szoríthattunk: Rozmán Lillának, Rácz Karolinának és Szirony Dorinának.  

Szövegközi kép 1

Magyarország U15-Horvátország U15 68:58 (16-18, 15-6, 21-17, 16-17)
​Borza 7,Sváb, Rozmán 7/3,Boros 5,Temes 5,Szirony 6,Dombai 5,Zsámár 12,Juhász 3,Majsa 2,Rácz 12/6  ,Szeles 4.

Gálos László-Varga István-Meszler BalázsA mérkőzés kezdeti szakaszában a helyzetek megléte ellenére nem tudtunk beta
álni se a palánk alól, se középtávolról. Ez betudható annak is, hogy a játékosok többségének ez volt élete első válogatottbeli megmérettetése, így nem tudtak kilépni a rajtláz állapotából. A bő rotációnak köszönhetően sikerült megtalálni azokat a játékosokat, akik pontokkal is tudták segíteni a csapatot. Sajnos már a mérkőzés elején mindkét belső poszton használható játékosunk fault problémákkal küzdött, így alacsonyabb szerkezetre kényszerültünk. Ezt kihasználva az egészpályás agresszív letámadásunkkal, az irányító játékosok folyamatos nyomás alatt tartásával (külső védő rotáció) nagy energia befektetésre kényszerítettük a horvát csapatot, ami sok eladott labdához vezetett a részükről. Ennek és a jó támadó lepattanózásunknak is köszönhető, hogy 86 mezőnykísérletünk volt. Nem dobtunk jó százalékkal, azonban a folyamatos labdabirtoklás felőrölte az ellenfelet. Lassan 20 pont fölé nőtt a különbség, de a végjátékban a horvát csapat zóna védekezése, mely játékosaink számára a hazai szabályokból kifolyólag ismeretlen volt, kibillentette a csapatot a ritmusból, így 10 pontos különbséggel zártuk a mérkőzést.


Montenegró U16 – Magyarország U15 55:52 (10:17) (22:11) (12:10) (11:14)
​Borza 6,Sváb, Rozmán 10,Boros 4,Temes,Szirony,Dombai 12,Zsámár 13,Juhász 4,Majsa 2,Rácz,Szeles 1.

Gálos László-Varga István-Meszler BalázsAz előző mérkőzéshez képest egy teljesen más fizikumú és mentalitású csapattal találtuk szemben magunkat, ugyanis a montenegrói válogatott az U16-os Európa Bajnokság felkészülésének jegyében, az U16-os csapatával érkezett a tornára. A játékosaink maximálisan átérezték annak a súlyát, hogy magyar válogatott mezt ölthették magukra és nem illetődtek meg az idősebb ellenféltől, így nagyszerű negyedet produkálva 7 pontos előnyre tettünk szert. Kezdő ötösünk nagyon nagy energiákat mozgósított védekezésben, ami teljesen megzavarta és a sporthoz nem illő „gyermeki hisztizős” magatartáshoz vezette az ellenfél játékosait és edzőit. (Sajnálattal tapasztaltuk, hogy a játékvezetés ezt végig elnézte nekik és egyetlen figyelmeztetés mellett cirkuszt varázsolt a montenegrói szakmai stáb a mérkőzésből.) A következő periódusban sajnos kikerekedett az ellenfél fizikális fölénye és rendre zárkóztak a mieinkhez. Se a palánk alatti, se a külső játékosaink nem tudták az előző napi támadó játékot produkálni, rendre tiszta közeli és középtávoli helyzeteket hibáztunk el. Ezt azonban szépíti, hogy rendkívül jó döntésekkel használtuk ki az ellenfél védekezéseinek hibáit, csak sajnos a dobásaink nem estek be. A 20. perc után 4 pontos hátránnyal mentünk az öltözőbe. A félidei megbeszélés során igyekeztünk újra felépíteni a játékosok önbizalmát és felkészíteni őket az agresszív, helyenként durva kosárlabdázás elleni támadásra és védekezésre. A második játékrészben ugyanazzal a problémával küzdöttünk, hogy tiszta dobóhelyzeteinket sorra elhibáztuk, végig 4-7 pont közt mozgott a különbség. A negyedik negyedben egy érdekes jelenet zajlott le, mi szerint játékosunk szabálytalansággal akadályozta meg a gyorsindítást, melyért sportszerűtlen hibát kapott (teljesen jogosan), majd a montenegrói játékos oldalba ütötte, amiért kizáró hiba helyett csak technikai hibát ítéltek a játékvezetők. A mérkőzés végjátékára sikerült javítani dobószázalékunkon (43% 2 pontos), ezzel 3 pontra zárkóztunk az ellenfélhez. 8 másodperccel a vége előtt oldalvonali bedobáshoz jutott csapatunk, amiből az időkérés alatt megbeszélt mozgásokat tökéletesen betartva jutottunk 3 pontos dobóhelyzetig, azonban a dobás kimaradt. A lepattanóharc során a labda az ellenfélről az alapvonalon át hagyta el a játékteret, így újabb magyar időkérés és hasonlóan fegyelmezett taktikai magatartás révén ismét eljutottunk a dobásig, de nem sikerült kiegyenlíteni. Mind a két szituációnál fontos kiemelni, hogy a pályán lévő játékosok pontosan hajtották végre az edzői utasításokat, ami egy U15-ös korosztálynál a későbbiekre nagyon jó előjel! Csapatunk is győzelmet érdemelt volna, de így is elégedettek és büszkék voltunk játékosainkra, melyet a mérkőzést követő értékelésen is többször kihangsúlyoztunk.

Magyarország U15 – Szlovákia U15 75:48 (16:8) (15:13) (26:15) (18:12)
Borza 6,Sváb 8, Rozmán 8,Boros 9,Temes 6,Szirony,Dombai 20,Zsámár 6,Juhász,Majsa 10,Rácz 2,Szeles.

Gálos László-Varga István-Meszler Balázs: ​
Úgy készültünk a szlovákokból, hogy ha kivesszük a nagyon gyors játékszervezőjüket a játékból, akkor nem foroghat veszélyben a győzelem. Folyamatos rotációval, nagy figyelmet szenteltünk ennek a taktikának, melyet nagyszerűen oldottak meg játékosaink, hisz 3 pontra és 7 eladott labdára kényszerítették. Teljesen más sebességben játszva, hamar 8 pontos előnyre tettünk szert, majd folyamatos cserékkel pihentettük kezdő ötösünket a második félidőre. Az első félidőben már mind a 12 játékosunk szerepelt a pályán. A frissességnek köszönhetően a 3. negyedben végleg eldöntöttük a mérkőzést, így a végén igazi örömkosárlabdát játszott válogatottunk. 1:1-ben, gyorsindításban, lepattanózásban, döntéshozatalban, 1:1 és csapat védekezésben is magasan az ellenfél fölé nőttünk. Ha a negatív oldalát nézzük, akkor az eladott labdák száma magas, de ez betudható a kemény felkészülés és a három nagy iramú mérkőzésnek is. Nagyra értékeljük a tornán elért teljesítményünket, szakmailag dicséret illeti a korosztályt, hogy a hiányzó játékosok mellett is ennyi potenciális válogatott szintű gyermek van.

​a torna végeredménye: 

1. Montenegro, 2. MAGYARORSZÁG, 3. Szlovákia, 4. Horvátország​

SZÉP VOLT LÁNYOK!!!

Külön köszönet az egyesületünk játékosainak, alkalmazottainak azért, mert remekül oldották meg faladatukat!
Munkájukkal maradandó élményt nyújtottak a versenyzőknek, sportvezetőknek, szurkolóknak egyaránt.​

GYEREKEK+LABDA+NAPSÜTÉS = NAGYSZERŰ NAPKÖZIS TÁBOR

Az elmúlt héten egyesületünk által szervezett napközis táborban vehettek részt a szünidő után is sportolni vágyók. A délelőtti fogalakozások kisebb- nagyobb csoportokban zajlottak. Ezeken a foglalkozásokon egyesületünk edzői mellett felnőtt csapatunk két játékosa: Laklóth Anna és Koch Dóra, illetve többszörös magyar válogatott, jelenleg légióskodó Vajda Anna látta el szakmai tanácsokkal a fiatalokat. A foglalkozások után persze jutott idő a pihenésre sőt, különböző ( kosárlabdához kapcsolódó) tesztlapok kitöltésére is sor került. A délutáni edzéseken pedig 3:3 elleni játékokban és izgalmas dobóversenyeken mutathatták meg az elsajátított technikákat.Minden nap végén díjaztuk a legjobb büntető dobót, a legtöbbet fejlődő és korosztályonként a nap legjobbját. A tábor zárásaként egy remekül sikerült fürdőzés tette még emlékezetesebbé az elmúlt hetet. Reméljük mindenki nagyon jól érezte magát és még jobban sikerült megszeretnie ezt a remek sportot! 

Köszönjük a segítséget a táborban segítő serdülő-kadet-junior játékosainknak!

Külön köszönet azoknak az edzőknek akik nagy lelkesedéssel dolgozták végig ezt a kemény hetet: Fűzy-Antolovics Adél, Boda István, Laky Tibor, Tullner Krisztián

CSALÁDI NAP!!


Szombaton a bajnoki szezon hivatalos zárásaként egyesületünk "Családi Napot" rendezett.
Helyszín: Kosárlabda edzőcsarnok és az Aranypart.
Népes tábor gyűlt össze a 9.30-as kezdésre. A fiatalokból 9 csapat alakult, míg a szülők bajnokságára négy csapat nevezett.
Remek hangulatú mérkőzéseken sok szép kosárnak tapsolhattunk. 

A szülők bajnokságának végeredménye:

1.  Hajcsatok   3 győzelemmel
2.  BéKá           2 győzelem
3.  FCP             1 győzelem
4.  Amatőrök    0 győzelem, de nagy lelkesedés

​A mérkőzések után a szülők részére büntetődobó versenyt rendeztünk, amit hibátlan teljesítménnyel!!!! Rozmán anyuka nyert meg .
Ezután szabadon lehetett kihívni szülői csapatokat és próbára lehetett tenni az edzői gárdát is.
A komoly kalóriavesztés után az Aranyparton folytatódott a program. A szülők által készített finomságokból hamar sikerült pótolni a veszteséget.
Külön köszönjük a László család ebédjét!
A kötetlen beszélgetések mellett strandröplabda, foci, asztalitenisz sportágakban is összemérhették tudásukat a jelenlevők.
Összességében egy jól sikerült programmal zártuk a 2015/16-os bajnoki szezont.
Ezúton is köszönjük a szülők egész éves támogatását, segítségét!

Szövegközi kép 1
​HAJRÁ KOSÁRLABDA!!   HAJRÁ GYŐR!!​


További cikkeink...

NapkozisTabor 20160620 24