Következő mérkőzések

 Országos Junior Bajnokság
10.01.
16.00. Győr-Százhalombatta
(helyszín:Győr, Edzőcsarnok)

Infokosár

KEZDŐDNEK AZ UTÁNPÓTLÁS BAJNOKSÁGOK

Október 1-n megkezdődik a pontvadászat az utánpótlás bajnokságokban.
Ezen a hétvégén a juniorok, majd a következő hétvégén már a serdülő és gyerekcsapataink is pályára lépnek majd.
Nagy izgalommal várjuk a bajnokságot, több új csapatunk is megméretteti majd magát az elkövetkező 10 hónapban.
Külön öröm, hogy a legfiatalabbaknál több új csoport is indult. A Tulipános Iskolában több év szünet után ismét pattog a kosárlabda. Laklóth Anna - Tullner Krisztián edzőpáros jó hangulatú foglalkozásokon tanítja sportágunk alapjait a már 20 főre gyarapodott csoport tagjai számára. A héten csütörtökön és pénteken a Prohászka Ottokár Orsolyita Közoktatási Központban tartottak, tartanak toborzót a fiatalok részére. A felnőtt és akadémista játékosaink segítségével, közösen a fiú szakággal, remek programmal népszerűsítették, népszerűsítik a kosárlabdát.
A Széchenyi Egyetem Öveges K. Gyakorló Iskolájában pedig a következő hetekben tervezünk hasonlót. 
A Nádorvárosi Ének-zenei Á. Iskolában új edzőnk, Zakariás Péter segítségével készülnek az alsó tagozatos lányok a bajnokságra.  
A fiatalok részére létrehozunk egy "Kenguru Válogatottat", akik az iskolai edzéseken kívül plusz foglalkozásokon, mérkőzéseken vesznek majd részt Fűzy-Antolovics Adél edzőnk vezetésével.  Emellett kiírásra kerül a II. Kölyök Kupa, ahol a győri fiú és lány kenguru csapatok 3:3-ban, speciális szabályok mellett versenyeznek egész szezonban. 
​Gyerekcsapatunk nagy létszámmal és hatalmas becsvággyal készül Boda István és Ábrahám Márta edzők vezetésével. Mivel nagyon sokan csak most kezdték megismerni az alapokat, itt a fő cél a tanulás lesz. Türelem kell játékos, edző és a szülők részéről is. Meg lesz az eredménye!
Tini korosztályban kevesen vagyunk, viszont tehetséges fiatalokról van szó. Bízunk abban, hogy minden mérkőzésen a lehető legjobb összeállításban tudunk majd pályára lépni, mert akkor szép siker elé néznek növendékeink. A Gálosné Farkas Andrea, Marosvölgyi Anita edzőpárosnak plusz lehetőség, hogy játékosaik ismét szerepelhetnek a Szlovák Tini Bajnokságban is.
Serdülő csapatunk a "Honfoglaló Magyarok" méretét örökölték, így a magasságbeli hátrányunkat a magyaros virtussal igyekszünk pótolni majd. Tullner Krisztián tanítványai nagyon elszántak és több csapat lelkivilágát rombolták le a felkészülés során is. A serdülő bajnokságon kívül majd a ​kadet bajnokságokban is edződnek fiatal "vérszívóink".
Kadet csapatunk remek felkészülés után a kadet selejtezőt elbukta, így egy hosszú kerülőútra kényszerült. Gálos László által vezetett csapat jó és tehetséges játékosokból áll. Ennek ellenére a tétmérkőzéseken nem bíznak magukban eléggé.
A csapat a Regionális Kadet és a Budapesti Kadet Bajnokságban fog szerepelni és januárban megpróbál ismét visszakapaszkodni a legjobbak közé.
Juniorjaink létszáma drasztikusan megcsappant, így a kadet játékosokkal kiegészülve vágnak neki a bajnoki pontgyűjtésnek. Ebben a csoportban is van egy-két tehetséges játékosunk, ezért bízunk abban, hogy Laky Tibor vezetésével ismét kiharcoljuk az "A" döntőben való részvételt.
Egyetemistáink csapata is lassan összeáll és október második felében ők is elkezdik majd a bajnokságot. Barthalos István edzésein 14-16 lelkes egyetemista pattogtat nap mint nap.
Felnőtt csapatunk pedig elkezdi az NBI/A és Euroliga szereplést. Sok kiváló játékost, csapatot ismerhetünk meg majd álltaluk. 
Vezetőségünk nevében minden játékosunknak, edzőnknek, munkatársunknak remek szezont kívánunk, mindenki érje el azokat a célokat amiket kitűzött maga elé!KEZDŐDIK A FELNŐTT BAJNOKSÁG

Nyakunkon a szezonkezdet, e hét végén már le is játsszuk első mérkőzésünket az NBI/A bajnokságban. Ráadásul az október igencsak mozgalmas lesz, hiszen több rangadó is vár már ránk, ráadásul a hónap végén az Euroliga csoportküzdelmei is elkezdődnek.
Örömmel tájékoztatjuk szurkolóinkat, hogy tavalyi jegy- és bérletáraink változatlanok maradnak.

Jegyárak:
Normál jegy: 1000 HUF
Normál éves bérlet: 10.000 HUF
(A bérlet egyaránt érvényes a bajnoki alapszakasz, az Euroliga és a bajnoki rájátszás hazai mérkőzéseire.)
Nyugdíjas, diák jegy: 500 HUF
Nyugdíjas, diák éves bérlet: 5000 HUF
(A bérlet egyaránt érvényes a bajnoki alapszakasz, az Euroliga és a bajnoki rájátszás hazai mérkőzéseire, 14 év felett, érvényes diákigazolvánnyal.)
Családi jegy: 1500 HUF
Családi éves bérlet: 14.000 HUF
(A családi jegy/bérlet 2 felnőtt és korlátlan számú (saját) gyermek belépésére jogosít, a bérlet egyaránt érvényes a bajnoki alapszakasz, az Euroliga és a bajnoki rájátszás hazai mérkőzéseire.)

Kedvezmények bérlettulajdonosoknak:
Aki érvényes bérlettel rendelkezik, 10% kedvezménnyel vásárolhat a csapat reklámajándékai közül, mind a mérkőzéseken, mind a később induló webshopban.
A GyőrBike féléves, illetve éves bérleteiből 15% kedvezmény.
Bérleteink (cash card) ettől az évtől egyben Lyoness kártyák is. Ennek eredményeképpen, amennyiben a kártya tulajdonosa bevásárlásai során ezt a kártyát használja, ezzel anyagilag is segíti csapatunkat (részletek:www.lyoness.com).

Utánpótláscsapataink (Széchenyi Kosárlabda Akadémia) játékosai ingyenesen látogathatják mérkőzéseinket. Mérkőzésre történő belépéskor fel kell mutatniuk az új Tagsági Kártyát, mely névre szóló és át nem ruházható.
A bérletek (cash cardok) a közeljövőben egyéb kedvezmények igénybevételére is fel fogják jogosítani tulajdonosukat.

Az első mérkőzés, október 2-án 17 órától kerül megrendezésre az Egyetem Sportcsarnokában. Ellenfelünk a budapesti MTK csapata lesz.Szlovákiai kirándulás

​Vasárnap kadet csapatunk a szlovákiai Trnavára látogatott.
A helyiek meghívásának tettek eleget, ahol a Slovan Bratislava és a BSK Trnava volt az ellenfelünk.
A múlt szombati fiaskó után újra szerveződő csapatunk két remek derbivel jelezte, hogy van értelme dolgozni. Először a helyiekkel játszottunk, ahol negyven percen keresztül küzdöttünk a zónavédelemmel. A második félidőre ez remekül össze is állt, és szebbnél szebb akciókat vezetve magabiztos győzelmet arattunk.
A két mérkőzés között egy hangulatos étteremben ebédelhettünk a házigazdák jóvoltából. A második mérkőzés annyiban volt könnyebb, hogy végig a megszokott emberfogásos védekezés ellen kellett játszanunk. Az agresszív védekezésünknek köszönhetően sok labdát szereztünk és dobhattunk könnyű ziccereket. A "süti" elmaradt, de így is örültünk a jó játéknak és, hogy ismét volt CSAPATUNK.

eredmény:

Széchenyi KA  -  BSK Trnava   76: 52    (14:15,20:17,24:6, 18:14)
Baffy 7/3, Komlósi 4, Takács 12, Rozmán 5/3, Király 6, Pozsgai 2, Szirony 13/3, Kéita, Bánszegi 17 (10 lepattanó), Rácz 8, Wunder 4
Gálos László, Tullner Krisztián: a mérkőzés előtti megbeszélésen ismét kiosztottuk, pontosítottuk a szerepeket. A mérkőzés során egyre javulva oldottuk meg a védő és támadó feladatokat. Az első félidő szoros eredménye után a harmadik negyedben sikerült megroppantani ellenfelünket. Ezután már szinte csak mi voltunk a pályán. Külön öröm volt, hogy a belső posztról több mint 40 pontot dobhattunk, valamint Bánszegi Bori egyéni teljesítménye. Reméljük most már elhiszi, hogy mire is képes.

Széchenyi KA  -  Slovan Bratislava   95: 58    (20:12,31:15,20:18,22:13)
Baffy 10, Komlósi 10, Takács 17, Rozmán 6, Király 5, Pozsgai 7, Szirony 6, Kéita 7, Bánszegi 14, Rácz 7, Wunder 6
Gálos László, Tullner Krisztián: annak ellenére, hogy az ebéd közel került a második mérkőzés kezdéséhez, végig remek ritmusban és nagy kedvvel játszottunk. Sikerült tovább pontosítani a védekezésünket, amiből sok labdát és könnyű kosarat szereztünk.
Munkánkat osztályozza, hogy sok dicséretet és meghívást kaptunk az elkövetkező időszakra. Most már csak el kell hinni, hogy van esélyünk a Vasas, Csata feliratú pólót viselők ellen is!


Parkolóban is jó kosarazni!

A Széchényi Kosárlabda Akadémia is nagy örömmel vett részt  a 2016. szeptember 22-i az Európai Mobilitási hét záró napján, a Nemzetközi  Autómentes nap keretén belül, megrendezett  I. Győri Parkoló Nap rendezvényen.
A Zechmeister utcai parkoló öbölben több sportág mellett a kosárlabdát is kipróbálhatták az eseményre kilátogatók, és akadémiánk játékosaival együtt is pattogtathatták a labdát. Serdülő,kadet és junior korú játékosok képviselték egyesületünket, akik jó hangulatú bemutató mérkőzés keretén belül mutatták meg tudásukat, és népszerűsítették a sportágat.
A rendezvényen megjelent még kiválóságunk Török Ágnes is, aki a nyári U18-as Európa Bajnokságon  valamint a nemrég befejeződött B33-as Európa Bajnokságon szerzett élményeit mondta el, Mint ismeretes a nyári EB-n csapatával kiharcolta a jövő évben megrendezésre kerülő Világbajnokságon való részvételt, míg a B33 EB-n ezüst érmet szerzett társaival.

Szövegközi kép 1
KADET SELEJTEZŐ

Szombaton Budapesten került sor a kadet selejtező azon csoportjának küzdelmeire, amiben érdekeltek voltunk.
Ellenfelünk a Csata-BEAC "B" csapata volt. Nagyon bíztunk abban, hogy az előző évek negatív tapasztalatai után most végre át tudjuk lépni saját gátjainkat.
Sajnos hiába volt a sok felkészülés, remek mérkőzések, a főpróba után az előadás megbukott.
Ismét az történt ami már oly sokszor, megláttuk az ellenfél mezén a feliratot és elfelejtettünk mindent, amit addig tanultunk.
Két játékosunk volt mindössze, aki úgy teljesített, ahogy az elvárható egy rangadón. Baffy Fanni és Rácz Karolina mindent megtett a sikerért, de ez kevésnek bizonyult.
Bátortalanságunk az első negyedben azt eredményezte, hogy mindössze 6 pontot dobtunk. A 40 megítélt büntetőből 17-t  kukáztunk, az emberelőnyös helyzeteket rendre elhibáztuk.
Kevesen vállalkoztak kosárra töréssel, inkább tovább és tovább passzoltuk a labdát még a legjobb helyzetből is.
Így nem lehetett más az eredmény mint vereség.
Ezzel elúszott az elitbe kerülés lehetősége. A mérkőzés után játékosaink megnyugodtak és a tét nélküli mérkőzésen szebbnél-szebb kosarakat dobtak és az első félidőben a védekezés is a helyén volt. Ennek megfelelően 60 ponttal legyőztük a Zala Volán együttesét.

eredmények:


SZKA  - CSATA-BEAC "b"   51:71  (6:17,14:12,13:17,18:25)
Baffy 10, Komlósi 3/3, Takács 4, Király, Pozsgai 2, Téringer 2, Szirony 7/3, Bánszegi, Biczó 6, Rabi 4, Rácz 10, Wunder 2
Gálos László-Tullner Krisztián: sokkolt bennünket az a látvány, amit játékosaink a pályán nyújtottak. Nem volt a csapatnak irányítója, pedig hárman is lehetőséget kaptak ezen a poszton.
Kiemelt játékosainkból csak a Fanni és a Roza nyújtott olyan teljesítményt, amiért lejárunk edzeni. Laura-Dodó párosban alsó hangon 20 pont benn maradt. Dodó első kosarát a negyedik negyed elején szerezte!!! Próbáltunk védekezéseket váltani, cserélni de mindhiába. A kishitűség diadalmaskodott.  Egy hete a serdülő csapatunk ennek a Csatának 49 pontot dobott, a kadet játékosoknak most 51 sikerült!!??

​SZKA  -  Zala-Volán     108:42  (31:8,26:8,19:13,32:13)
Baffy 10, Komlósi 7/3, Takács 6, Rozmán 6, Király 11, Pozsgai 4, Szirony 10, Kéita 14, Rabi 10,Rácz 16, Zágoni 10/6, Wunder 4
Gálos László-Tullner Krisztián: ​három helyen változtattunk a kereten. Két serdülő játékosunk a kezdő csapatban kapott helyet és rögtön más hozzáállással játszottunk.
Lilla személyében végre volt irányítónk, Aya pedig remek védekezésével és ponterős játékával megadta az alaphangot. Szép megoldásokat láthattunk az első félidőben védekezésben is, aztán sajnos megint olyan elemi hibákat követtünk el, amit a zalaiak is megbüntettek. Ezen a mérkőzésen látható volt, hogy mit is tudunk, de ha ezt nem tudjuk feltenni a pályára a komoly mérkőzéseken, akkor soha sem fogunk olyan eredményt elérni, mint amire hivatva vagyunk.
Most nem kis feladat lesz olyan ellenfeleket találni az elkövetkező időszakban, ami szakmailag előrevisz. A regionális kadet bajnokságból még vissza lehet kanyarodni a legjobbak közé.
Három forduló, plusz egy döntő után februártól ismét játszhatunk a felkerülésért. A regionális mérkőzések száma és minősége nem acélos, ezért keresnünk kell a jobb csapatokkal való találkozásokat.