Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x


           plakát minta  

 


KÖVETKEZŐ MÉRKŐZÉS

2017.12.15. Péntek 18:15 

12900956 503176289893435 534279521332699015 o      VS    logo

leany kadetpng

ELSŐ NAP

Első mérkőzésünk a két évvel ezelőtti bajnokcsapattal volt, akik idén is az első helyről vágtak neki a döntőnek. Háromszor 5 percig tudtuk felvenni ellenfelünk ritmusát. A súlyban, magasságban, döntégyorsaságban előttünk járó budapestiek magabiztosan hozták a kötelezőt.

A-csoport, 1. forduló
Vasas Akadémia – Széchenyi KA Győr 83-47 (21-10, 18-13, 22-10, 22-14)
A nyolcas döntő „sötét lova”, a Győr ellen Tóth O. szerzett vezetést a Vasasnak, amit Bánszegi azonnal egalizált (2-2). Jól tartották magukat a zöldek, a negyed felén túl Schirohy kosarával még csak 11-10 volt az állás. Majd Varga vezérletével fokozatosan elléptek az angyalföldiek (21-10).
A második szakasz elején a győri Biczó és a Vasas egyik erőssége, Dombai is dobott egy-egy tapsot érdemlő középtávoli tempót, miközben a fővárosi gárda növelte előnyét (31-14). Sűrűn cseréltek mindkét oldalt, hogy mindenki szóhoz juthasson a lefutottnak tűnő találkozón. Rácz triplája és Biczó duplája tartotta némileg életben a győri reményeket (39-23).


Fordulást követően bekezdett a piros-kék alakulat, a 6-0-s etap után azonnal időt kért a Győr (45-23). Hiába, az angyalföldi rohanás folytatódott, egészen 16-0-ig. Hat és fél perc elteltével jelezte a Győr, hogy érdekli a játék, Bánszegi 2+1-esével 55-26-ot mutatott a tábla. Szirony utolsó másodpercekbeli triplája csak szépségtapasz volt a negyed végén (61-33).
A záró tíz percben Gangl hat egységgel repülőrajtot vett a pontgyűjtésben, de ekkor a győriek is topon voltak a pontok terén, szám szerint nyolcat jegyeztek a túloldalon (67-41). Tóth O. triplájával, Tóth F. duplájával, azonban helyre állt a rend (75-41). A végén még itt is, ott is potyogtak a könnyű kosarak (83-47). A sima Vasas győzelem ellenére a Győr jó benyomást tett az „A” csoport nyitótalálkozóján.
Legjobb pontszerzők: Varga 12, Tóth F. 11, Tóth O. 13, Dombai 14, ill. Biczó 16, Rácz 7, Bánszegi 7.
Deák Éva, Vasas Akadémia: – Az első mérkőzésekhez hasonlóan lassan kezdtünk, de ahogy a lányok felszívták magukat, sikeresen támadtunk és védekeztünk.
Gálos László, Széchenyi KA: – A motiváltabb, erősebb csapat győzött. Gratulálunk a Vasasnak!

 

MÁSODIK NAP

Délelőtt azzal a pécsi csapattal játszottunk, ahol a keretet négy szerb játékos is erősíti.
Az első negyedben még a tegnapi formánkat hoztuk, de utána szépen felvettük a torna hangulatát, sebességét.
A sors fintora, hogy a pécsi magyar keretet 60:39-re megvertük, de a szerb 42 pontra már nem tudtunk mit lépni.

krónika

A-csoport, 2. forduló
Kosárlabda Akadémia Pécs – Széchenyi KA Győr 81-60 (24-6, 19-19, 23-14, 15-21)
Tegnap a Győrt simán kikapott a Vasastól (47-83), a Pécs drámai csatában, hosszabbításos meccsen gyűrte le a Diósgyőrt (64-62).
A pécsiek első rádobása azonnal utat talált a karikába, Varga tripláját, Radonjic két darab egyese követte, miközben a Rába-partiak sorra célt tévesztettek (5-0). A negyed felénél Varga távoli duplájával 13-4-re vezetett a baranyai gárda. A túloldalt csak Rozmán megmozdulásai jelentettek némi veszélyt. A játékrész hajrájában, Curakovic vezérletével 9-0-s szériát mentek a pécsiek.
A második szakasz elején kezdett felébredni a Győr, két perc alatt szerzett annyi pontot, mint az első negyedben összesen, és Rabi ziccerével 26-12-re zárkózott. A győri lendület tovább tartott, Biczó kettesével már 32-21 állt a táblán. Wentzel büntetői és hármasa, azonban megnyugtatta a pécsieket (39-22).
Fordulás után Rácz és Wentzel is triplázott majd duplázott is egyet-egyet, záporoztak a kosarak, alig telt el négy perc, mikor 55-36 volt az állás. 60-39-nél szakadt meg a pontgyártás, de csak azért, mert a Pécs mestere időt kért.
Az utolsó etap is pontgazdag játékot hozott. Hiába volt Rozmán szép hármasa, Curakovic büntetőinek is köszönhetően hamar 30 egységre tornázta előnyét a Pécs (74-44). Kéita és Biczó sorozatos dupláival valamivel közelebb került a Győr vetélytársához, de győzelmét veszélyeztetni nem tudta.
Az eredmény azt jelentette, hogy „A” jelű csoportból a Vasas mellett a Pécs jutott be a holnapi elődöntőkbe.
Legjobb pontszerzők: Curakovic 18, Wentzel 18, Vojinovic 14, Radonjic 10, ill. Rácz 10, Biczó 17.
Ninkovic Marija, Kosárlabda Akadémia Pécs: – Nagyon fontos meccs volt, mert ezzel a győzelemmel sikerült kiharcolnunk a négybe jutást. Örülök, hogy mindenkinek játéklehetőséget tudtam adni. Gratulálok a csapatomnak a győzelemhez és az ellenfélnek is a sportszerű játékhoz!
Gálos László, Széchenyi KA: – Az első negyedben még a tegnapi napot idéztük, nagy örömömre a folytatásban elkezdtük az országos döntőt. Sajnos, két bedobónkat is elvesztettük, remélem, hogy még pályára tudnak lépni a továbbiakban!

A-csoport, 3. forduló
Széchenyi KA Győr – DVTK-ÉLKSK 46-57 (20-20, 11-17, 8-16, 7-5)
A két nyeretlen csapat találkozóján a csoport harmadik helye volt a tét.
A nagy érdeklődésre számot tartó találkozó kezdetén Halász egy beszédülős triplával tüzelte fel a publikumot, míg Biczó három darab büntetőt is értékesített (3-3). Két perc elteltével máris leültek a kezdőötösök egyet szusszanni, Magyar edző kért a hazaiaknak időt (5-8). A sok hibával tarkított játékban Biczó egymaga tartotta a lépést a Diósgyőrrel, mikor kilencedik pontját is megszerezte (9-10). Fordult a kocka, a Győr 14-12-es vezetésnél folyamodott időért. Ocsenás ziccerével az utolsó pillanatban mentette döntetlenre a negyedet (20-20).
A második játékrész paprikás hangulatban kezdődött, nagyon akartak a csapatok. Téringer itt, Kiss ott duplázott (24-24). A negyed felénél Baffy triplája halkította le a közönséget, de Ocsenás egy kétpontossal újra felcsavarta hangerőt (27-28). Gálos mester pedig 27-30-nál egy percre igénybe vette tanítványai figyelmét. Kiss dupláival és Ocsenás büntetőivel így is tíz pontra dagadt hazai előny (27-37). Rozmán és Király tett róla, hogy a nagy szünet után is maradjon ok az izgalomra (31-37).
A folytatásban sok volt a pontatlanság, a kihagyott könnyű ziccer, és kevés a kosár. Öt perc elteltével a két csapat összesen öt pontot tudott összehozni (33-40). Aztán a DVTK megrázta magát és egy perc alatt hat egységet termelt. Frindt tempója tapsra ragadtatta a lelkes közönséget, Gálos edzőt pedig időkérésre kényszerítette (33-46). Kapaszkodott a Győr, a DVTK igényelt egy perc pauzát (37-46). A játékrész végén Kiss huszadik pontját is megszerezte (39-52).
Az utolsó negyed negyedik percében biztosan őrizte előnyét a piros-fehér gárda (46-56), köszönhetően annak is, hogy Kiss nem állt le a pontgyártással és a lepattanógyűjtéssel; az előbbiből ekkor 24-et, az utóbbiból 22-et jegyzett a diósgyőri center. A hazaiaknak – a több száz fős drukkerhad nagy örömére – sikerült megszerezniük első győzelmüket.
Legjobb pontszerzők: Biczó 13, Rozmán 10, Baffy 10, ill. Kiss 24, Ocsenás 10.
Gálos László, Széchenyi KA: – Gratulálok a csapatomnak, hogy ilyen minősíthetetlen játékvezetés mellett sportolók tudtak maradni.
Magyar Gergely, DVTK-ÉLKSK: – Bár most sem játszottunk jól, de a szívünk vitt minket, és a szurkolókkal együtt sikerült kiharcolnunk első győzelmünket., amivel remélem, sikerült hozzájárulni Karina gyógyulásához.

 

HARMADIK NAP​

​krónika:​

Keresztjáték, az 5-8. helyért
Kecskeméti KA – Széchenyi KA Győr 76-54 (17-17, 23-14, 18-14, 18-9)
A Kecskemét csoportjából a harmadik helyen, a Győr negyediken kvalifikálta magát a keresztjátékba.
Révész B. remek egyéni megmozdulás után tette be a gyűrűbe a labdát rögtön az első akcióból (2-0). Felváltva potyogtak a kosarak, öt perc elteltével nem sikerült meglépnie egyik csapatnak sem, Bánszegi két egyesével 7-8 volt az állás. A túloldalt Burján volt leginkább elemében (11-10). Gálos mesternek ez nem tetszett, időkéréshez folyamodott. Kurtz triplája tovább növelte elégedetlenségét (14-10), de Baffy utolsó másodpercekbeli hármasa némileg megnyugtatta (17-17).
A második negyed kezdetén Révész B. lekopizta meccs eleji szólóját. Agresszívebben védekezett a Kecskemét, és a palánk alatt is pontosabbak voltak (25-19). A zöldek akcióból alig találtak be, pontjaik felét büntetőkből gyűjtötték össze, a játékrész derekán tíz ponttal elhúztak a fehérek (32-22). Az érdemi előny a félidő végéig kitartott, ebben oroszlánrésze volt a 17 pontot termelő Burjánnak (40-31).
A csapatok fordultak, de a játék képe nem változott, kontroll alatt tartotta a meccset a Kecskemét, a Győr nem tudott közelebb férkőzni Földi edző alakulatához. Öt perc elteltével 52-39-et mutatott a tábla, ekkor a zöldek kértek egyperces pihenőt. Biczó és Szirony pontjaival hét pontra csökkent a differencia (52-45). A pontosan célzó Király és Révész B. viszont tettek róla, hogy helyreálljon a rend (58-45).
A zárószakasz negyedik percében Burján villanásainak tapsolhattak, előbb egy príma triplát hintett, majd egy lopott labdát pakolt be a gyűrűbe (65-48). A Rába-parti gárda azonnal időkéréssel reagált. Nem sokkal később azonban Kurtz duplájával kerek húsz egységre nőtt a különbség, és eldőlt a találkozó sorsa (70-50). Az utolsó percre becserélt Konfár triplája már csak hab volt a kecskeméti tortán.
A találkozó győztese pénteken az 5. helyért szállhat harcba, a vesztes pedig a 7. helyért mérkőzhet.
Legjobb pontszerzők: Burján 26, Révész B. 21, Kurtz 11, ill. Biczó 14, Baffy 11.
Földi Attila, Kecskeméti KA: – A tornán most sikerült a legjobb arcunkat mutatni, nagyon örülök ennek az eredmények. Holnap nagyot fogunk harcolni, de már elégedetten megyünk haza.
Gálos László, Széchenyi KA: – A torna során nem tudtunk mit kezdeni meghatározó játékosaink gyenge teljesítményével, ami első sorban a ​dobott pontok terén mutatkozott meg. Így nem könnyű ilyen szinten mérkőzést nyerni.

 

​NEGYEDIK NAP
 
A megyei rangadón mindkét csapat mindent megtett a sikerért. A nagy küzdelemben továbbra sem találtuk a gyűrűbe vezető utat, így hiába védekeztünk ismét jól, nem nyerhettünk. Szebbnél szebb támadásokat vezettünk a torna során, de az utolsó legfontosabb mozdulatban nagyon sokszor hibáztunk. A bajnoki szezonban remekül és eredményesen játszó Baffy - Rácz - Szirony trió mindössze 3 pontot tudott begyűjteni ezen a mérkőzésen. Pontjaik nagyon hiányoztak, sajnos nemcsak ezen a mérkőzésen.
Azok a csapatok, akik a kiemelt bajnokság  kemény csatáihoz szoktak, könnyebben aklimatizálódtak a döntőben. A nyolcadik hely ellenére az edzők nagyrésze (köztük válogatott edzők is) dícsérte csapatunkat. Agresszivitásunkat támadásban és védekezésben, kombinatív játékunkat. 
A 39 csapatból lettünk nyolcadikak, így 31 csapat örömmel cserélt volna velünk.
Az eredményhírdetésen játékosunk B i c z ó   L a u r a   különdíjas lett, mint csapata legjobb játékosa!
Gratulálunk neki!!
A 7. helyért
Széchenyi KA Győr – Soproni Darazsak Akadémia 47-62 (9-15, 9-15, 12-20, 17-12)
Mindkét eddig nyeretlen együttes arra készült, hogy megszerezze első győzelmét és ezzel a bajnokság 7. helyét.
A két pontgyáros Biczó és Balogh találataival rajtolt az első helyosztó (2-2). A célzással sokáig hadilábon álltak a lányok, négy perc elteltével 4-4 volt az állás. Egy perccel a negyed vége előtt a Biczó-Balogh külön meccs ugyan 7-6-ra állt, de az előny a magukat jobban csipkedő Darazsaknál volt (9-14).
Nem engedte ki a kezéből a kezdeményezést a Sopron, Ursta három pontot érő dobásával a második felvonás felénél már kilenccel ment (13-22). Egy percre rá a lemaradó Széchenyi időt kért (13-24). Két perc volt hátra, mikor Rabi két tökéletes tempója gyors egymásutánban utat talált a soproni gyűrűbe, ráijesztve ezzel Czirják edzőre, aki egy perc szünetet igényelt (17-26). Cser és Inczédi gondoskodott róla, hogy biztos zöld-sárga vezetéssel vonuljanak a csapatok a nagy szünetre (18-30).
Fordulást követően egy perc elteltével Varga triplája, Karácsony ziccere győri időkérést kényszertett ki (18-35). A negyed negyedik percében Balogh – Biczó viszonylatban 12-11 volt az állás, a Sopron pedig már 43-20-ra vezetett. Az etap finisében Rozmán szemfüles labdacsenése és gólpassza után Takács is feliratkozott a pontszerzők listájára (28-45), majd az előbbi duplájával kerek számok világítottak az eredményjelzőn (30-50).
Az utolsó szakasz már csak formalitás volt, de a csapatok mindent megtettek, hogy szépen búcsúzzanak az idei kadet döntőtől. Három perc elteltével a Darazsak növelték előnyüket, a Győr meg időt kért (30-54). Öt perc után végre a Széchenyi is betalált Pozsgai révén, majd Biczó újra eredményes volt (34-56). A végén mindkét csapatnál mindenki szóhoz jutott. A helyosztó utolsó találata Biczó nevéhez fűződött, mindkét büntetőjét értékesítette (47-62).
Legjobb pontszerzők: Biczó 22, ill. Balogh 14, Varga 11, Inczédi 11.
Gálos László, Széchenyi KA: – Szép játékot, nagy küzdést vártunk az országos döntőn. Dobószázalékunk nem javult, így egyértelmű, hogy vereséggel zártuk a sorozatot.
Czirják Szilvia, Soproni Darazsak Akadémia: – Nagyon örülök, hogy sikerült győzelmet szereznünk a Győr ellen.

Mérkőzés eredmények

            Nemzeti  Kadet  bajnokság              

  1560718 710325405674229 43645936 n   2017.12.17    logo
       13:30     


               U13  Szlovák  bajnokság              

  Nitra Basketball   2017.12.16   logo
      1 mérkőzés:  10:00
                     2.mérkőzés:  12:00              


              Nemzeti  kadett  bajnokság          

     pplogo      52:69        logo 

A hónap játékosa

                    kéita aya

Kéita Aya

Az elmúlt időszakban Aya komoly fejlődésen ment át. 
Hozzáállásával, a kadet, junior és NBI/B-s mérkőzéseken való teljesítményével igazi példeképpé nőtte ki magát! 
Tette ezt úgy, hogy új poszton kell egyre többet szerepelnie.
   Gratulálunk Neki!  

Győri Intersport Teremkosárlabda Fesztivál

 
plakát minta

  
Edzésidőpontok, helyszínek, elérhetőségeink

Csapatok:

NB1/B , Junior  
Helyszín: Egyetemi edzőcsarnok  (Egyetem tér 1.)
Időpontok: Egyetemi edzőcsarnok: Hétfő-Kedd 16:30-18:30, Yakuzza: Szerda 15:15-16:45, Olimpiai Sport közp.: Csütörtök 15:30-17:30 
Edző: Gálos László    tel:.  0620/9116911

Kadett - Serdülő  (U14-16)
Helyszín: Egyetemi edzőcsarnok  (Egyetem tér 1.)
Időpontok: Egyetemi edzőcsarnok: Hétfő 16:30-18:30, Kedd 17:00-18:30, Nádorvárosi isk: Szerda 17:30-19:00, Yakuzza: Csütörtök 15:15-16:45, Egyetemi edzőcsarnok: Péntek 15:00-17:00
Edző: Tullner Krisztián   tel:. 0670/6130328

2005 Serdülő (U13)
Helyszín: Egyetemi edzőcsarnok, Kovács Margit isk. (Répce u.2.) Yakuza (ETO-Park)
Időpontok: Yakuzza: Hétfő 15:30-17:00, Egyetemi csarnok: Kedd 15:30-17:00, Kovács Margit isk: Szerda 17:00-18:30
Edző: Boda István   tel:. 0620/3124194

Gyerek (U12)
Helyszín: Kovács Margit isk. (Répce u. 2. )
Időponok: Kovács Margit isk: Hetfő 16:00-17:00, Kedd 16:00-17:30, Csütörtök 16:30-18:00, Péntek 16:15-17:30
Edző:  Fűzy-Antolovics Adél   tel:. 0670/3264616

Kenguru/Fekete István isk. (U7-11)
Helyszín: Fekete István isk.  (Kodály u- 31.)
Időpontok: Fekete istván isk. Előkészítő: Kedd-Csütörtök 7.óra, Kenguru: Szerda 12:45-13:45 és Péntek 13:40-14:30
Edző: Piszker Tibor   tel:.   0620/3489776

Kenguru/Móra Ferenc isk. (U7-11)
Helyszín: Móra Ferenc isk. (Kodály u. 20-22.)
Időpontok: Móra Ferenc isk: Kedd  15:00-16:00 és Péntek 15:30-16:30
Edző:  Bakó László   tel:.  0620/3730027

Kenguru/Nádorvárosi isk.  (U7-11)
Helyszín: Nádorvárosi isk. (Kálvária u. 20.)
Időpontok: Nádorvárosi isk. Kenguru: Hétfő-Csütörtök  14:45-16:00, Előkészítő: Szerda 13:55-14:40
Edző: Zakariás Péter   tel:. 0620/8062905

Kenguru/Prohászka isk.  (U7-11)
Heyszín: Prohászka isk. (Apáca u. 43.)
Időpontok: Prohászka isk:  Hetfő-Szerda-Csütörtök  16:00-17:00 és Péntek (Gyakorló isk.) 15:00-16:30
Edző:  Tullner Evelin  tel:.  0670/2785093

Kenguru/Tulipános isk.  (U7-11)
Helyszín: Tulipános isk. (Rónai J. u. 4.)
Időpontok: Tulipános isk: Kedd-Csütörtök  15:30-16:30
Edző: Laklóth Anna, Tullner Evelin

Kenguru/Kovács Margit isk.  (U7-11)
Helyszín:  Kovács Margit isk. (Répce u. 2.)
Időpontok: Kovács M. isk.  Előkészítő: Kedd-Szerda 12:45-13:30, Kenguru: Kedd 15:00-16:00 és Csütörtök 15:00-16:15
Edző: G. Marösvölgyi Anita  tel:. 0630/4731978

Kenguru/Kölcsey Ferenc isk.  (U7-11)
Helyszín: Pleszi (Szent Imre u. 24.)
Időpontok: Kölcsey isk: Csütörtök 14:00-15:00 és Péntek 14:00-16:00
Edző: Sebestyén-Ádám Csilla   tel:. 0630/5972948

 


            mkosz                                            f1


                                                      Névtelen


Kapcsolat

Széchenyi Kosárlabda Akadémi Sportegyesület


Széchenyi Kosárlabda Akadémia

 
Működtető

 

    Széchenyi Kosárlabda Akadémia Sportegyesület
    9026 Győr, Egyetem tér 1.
    9007 Győr Pf. 763.
    Tel.: +36/96/613-732
    e-mail:  kosarlabda2010@gmail.com

 

Elnökség

    Elnök                      Gálos László

    Társadalmi elnök    Fűzy András  

            
Vezetőség

    Technikai vezető     Dagmar Imbergerová    

 

Telefon    +36-96-613-732

Fax        +36-96-613-732

E-mail        noikosar.up@gmail.com