Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x


             

 


KÖVETKEZŐ MÉRKŐZÉS

     2018.03.17  Szombat  14:00 
                          NB1/B                       

   logo eredeti   61:76   logo

leany kadetpng

ELSŐ NAP

Első mérkőzésünk a két évvel ezelőtti bajnokcsapattal volt, akik idén is az első helyről vágtak neki a döntőnek. Háromszor 5 percig tudtuk felvenni ellenfelünk ritmusát. A súlyban, magasságban, döntégyorsaságban előttünk járó budapestiek magabiztosan hozták a kötelezőt.

A-csoport, 1. forduló
Vasas Akadémia – Széchenyi KA Győr 83-47 (21-10, 18-13, 22-10, 22-14)
A nyolcas döntő „sötét lova”, a Győr ellen Tóth O. szerzett vezetést a Vasasnak, amit Bánszegi azonnal egalizált (2-2). Jól tartották magukat a zöldek, a negyed felén túl Schirohy kosarával még csak 11-10 volt az állás. Majd Varga vezérletével fokozatosan elléptek az angyalföldiek (21-10).
A második szakasz elején a győri Biczó és a Vasas egyik erőssége, Dombai is dobott egy-egy tapsot érdemlő középtávoli tempót, miközben a fővárosi gárda növelte előnyét (31-14). Sűrűn cseréltek mindkét oldalt, hogy mindenki szóhoz juthasson a lefutottnak tűnő találkozón. Rácz triplája és Biczó duplája tartotta némileg életben a győri reményeket (39-23).


Fordulást követően bekezdett a piros-kék alakulat, a 6-0-s etap után azonnal időt kért a Győr (45-23). Hiába, az angyalföldi rohanás folytatódott, egészen 16-0-ig. Hat és fél perc elteltével jelezte a Győr, hogy érdekli a játék, Bánszegi 2+1-esével 55-26-ot mutatott a tábla. Szirony utolsó másodpercekbeli triplája csak szépségtapasz volt a negyed végén (61-33).
A záró tíz percben Gangl hat egységgel repülőrajtot vett a pontgyűjtésben, de ekkor a győriek is topon voltak a pontok terén, szám szerint nyolcat jegyeztek a túloldalon (67-41). Tóth O. triplájával, Tóth F. duplájával, azonban helyre állt a rend (75-41). A végén még itt is, ott is potyogtak a könnyű kosarak (83-47). A sima Vasas győzelem ellenére a Győr jó benyomást tett az „A” csoport nyitótalálkozóján.
Legjobb pontszerzők: Varga 12, Tóth F. 11, Tóth O. 13, Dombai 14, ill. Biczó 16, Rácz 7, Bánszegi 7.
Deák Éva, Vasas Akadémia: – Az első mérkőzésekhez hasonlóan lassan kezdtünk, de ahogy a lányok felszívták magukat, sikeresen támadtunk és védekeztünk.
Gálos László, Széchenyi KA: – A motiváltabb, erősebb csapat győzött. Gratulálunk a Vasasnak!

 

MÁSODIK NAP

Délelőtt azzal a pécsi csapattal játszottunk, ahol a keretet négy szerb játékos is erősíti.
Az első negyedben még a tegnapi formánkat hoztuk, de utána szépen felvettük a torna hangulatát, sebességét.
A sors fintora, hogy a pécsi magyar keretet 60:39-re megvertük, de a szerb 42 pontra már nem tudtunk mit lépni.

krónika

A-csoport, 2. forduló
Kosárlabda Akadémia Pécs – Széchenyi KA Győr 81-60 (24-6, 19-19, 23-14, 15-21)
Tegnap a Győrt simán kikapott a Vasastól (47-83), a Pécs drámai csatában, hosszabbításos meccsen gyűrte le a Diósgyőrt (64-62).
A pécsiek első rádobása azonnal utat talált a karikába, Varga tripláját, Radonjic két darab egyese követte, miközben a Rába-partiak sorra célt tévesztettek (5-0). A negyed felénél Varga távoli duplájával 13-4-re vezetett a baranyai gárda. A túloldalt csak Rozmán megmozdulásai jelentettek némi veszélyt. A játékrész hajrájában, Curakovic vezérletével 9-0-s szériát mentek a pécsiek.
A második szakasz elején kezdett felébredni a Győr, két perc alatt szerzett annyi pontot, mint az első negyedben összesen, és Rabi ziccerével 26-12-re zárkózott. A győri lendület tovább tartott, Biczó kettesével már 32-21 állt a táblán. Wentzel büntetői és hármasa, azonban megnyugtatta a pécsieket (39-22).
Fordulás után Rácz és Wentzel is triplázott majd duplázott is egyet-egyet, záporoztak a kosarak, alig telt el négy perc, mikor 55-36 volt az állás. 60-39-nél szakadt meg a pontgyártás, de csak azért, mert a Pécs mestere időt kért.
Az utolsó etap is pontgazdag játékot hozott. Hiába volt Rozmán szép hármasa, Curakovic büntetőinek is köszönhetően hamar 30 egységre tornázta előnyét a Pécs (74-44). Kéita és Biczó sorozatos dupláival valamivel közelebb került a Győr vetélytársához, de győzelmét veszélyeztetni nem tudta.
Az eredmény azt jelentette, hogy „A” jelű csoportból a Vasas mellett a Pécs jutott be a holnapi elődöntőkbe.
Legjobb pontszerzők: Curakovic 18, Wentzel 18, Vojinovic 14, Radonjic 10, ill. Rácz 10, Biczó 17.
Ninkovic Marija, Kosárlabda Akadémia Pécs: – Nagyon fontos meccs volt, mert ezzel a győzelemmel sikerült kiharcolnunk a négybe jutást. Örülök, hogy mindenkinek játéklehetőséget tudtam adni. Gratulálok a csapatomnak a győzelemhez és az ellenfélnek is a sportszerű játékhoz!
Gálos László, Széchenyi KA: – Az első negyedben még a tegnapi napot idéztük, nagy örömömre a folytatásban elkezdtük az országos döntőt. Sajnos, két bedobónkat is elvesztettük, remélem, hogy még pályára tudnak lépni a továbbiakban!

A-csoport, 3. forduló
Széchenyi KA Győr – DVTK-ÉLKSK 46-57 (20-20, 11-17, 8-16, 7-5)
A két nyeretlen csapat találkozóján a csoport harmadik helye volt a tét.
A nagy érdeklődésre számot tartó találkozó kezdetén Halász egy beszédülős triplával tüzelte fel a publikumot, míg Biczó három darab büntetőt is értékesített (3-3). Két perc elteltével máris leültek a kezdőötösök egyet szusszanni, Magyar edző kért a hazaiaknak időt (5-8). A sok hibával tarkított játékban Biczó egymaga tartotta a lépést a Diósgyőrrel, mikor kilencedik pontját is megszerezte (9-10). Fordult a kocka, a Győr 14-12-es vezetésnél folyamodott időért. Ocsenás ziccerével az utolsó pillanatban mentette döntetlenre a negyedet (20-20).
A második játékrész paprikás hangulatban kezdődött, nagyon akartak a csapatok. Téringer itt, Kiss ott duplázott (24-24). A negyed felénél Baffy triplája halkította le a közönséget, de Ocsenás egy kétpontossal újra felcsavarta hangerőt (27-28). Gálos mester pedig 27-30-nál egy percre igénybe vette tanítványai figyelmét. Kiss dupláival és Ocsenás büntetőivel így is tíz pontra dagadt hazai előny (27-37). Rozmán és Király tett róla, hogy a nagy szünet után is maradjon ok az izgalomra (31-37).
A folytatásban sok volt a pontatlanság, a kihagyott könnyű ziccer, és kevés a kosár. Öt perc elteltével a két csapat összesen öt pontot tudott összehozni (33-40). Aztán a DVTK megrázta magát és egy perc alatt hat egységet termelt. Frindt tempója tapsra ragadtatta a lelkes közönséget, Gálos edzőt pedig időkérésre kényszerítette (33-46). Kapaszkodott a Győr, a DVTK igényelt egy perc pauzát (37-46). A játékrész végén Kiss huszadik pontját is megszerezte (39-52).
Az utolsó negyed negyedik percében biztosan őrizte előnyét a piros-fehér gárda (46-56), köszönhetően annak is, hogy Kiss nem állt le a pontgyártással és a lepattanógyűjtéssel; az előbbiből ekkor 24-et, az utóbbiból 22-et jegyzett a diósgyőri center. A hazaiaknak – a több száz fős drukkerhad nagy örömére – sikerült megszerezniük első győzelmüket.
Legjobb pontszerzők: Biczó 13, Rozmán 10, Baffy 10, ill. Kiss 24, Ocsenás 10.
Gálos László, Széchenyi KA: – Gratulálok a csapatomnak, hogy ilyen minősíthetetlen játékvezetés mellett sportolók tudtak maradni.
Magyar Gergely, DVTK-ÉLKSK: – Bár most sem játszottunk jól, de a szívünk vitt minket, és a szurkolókkal együtt sikerült kiharcolnunk első győzelmünket., amivel remélem, sikerült hozzájárulni Karina gyógyulásához.

 

HARMADIK NAP​

​krónika:​

Keresztjáték, az 5-8. helyért
Kecskeméti KA – Széchenyi KA Győr 76-54 (17-17, 23-14, 18-14, 18-9)
A Kecskemét csoportjából a harmadik helyen, a Győr negyediken kvalifikálta magát a keresztjátékba.
Révész B. remek egyéni megmozdulás után tette be a gyűrűbe a labdát rögtön az első akcióból (2-0). Felváltva potyogtak a kosarak, öt perc elteltével nem sikerült meglépnie egyik csapatnak sem, Bánszegi két egyesével 7-8 volt az állás. A túloldalt Burján volt leginkább elemében (11-10). Gálos mesternek ez nem tetszett, időkéréshez folyamodott. Kurtz triplája tovább növelte elégedetlenségét (14-10), de Baffy utolsó másodpercekbeli hármasa némileg megnyugtatta (17-17).
A második negyed kezdetén Révész B. lekopizta meccs eleji szólóját. Agresszívebben védekezett a Kecskemét, és a palánk alatt is pontosabbak voltak (25-19). A zöldek akcióból alig találtak be, pontjaik felét büntetőkből gyűjtötték össze, a játékrész derekán tíz ponttal elhúztak a fehérek (32-22). Az érdemi előny a félidő végéig kitartott, ebben oroszlánrésze volt a 17 pontot termelő Burjánnak (40-31).
A csapatok fordultak, de a játék képe nem változott, kontroll alatt tartotta a meccset a Kecskemét, a Győr nem tudott közelebb férkőzni Földi edző alakulatához. Öt perc elteltével 52-39-et mutatott a tábla, ekkor a zöldek kértek egyperces pihenőt. Biczó és Szirony pontjaival hét pontra csökkent a differencia (52-45). A pontosan célzó Király és Révész B. viszont tettek róla, hogy helyreálljon a rend (58-45).
A zárószakasz negyedik percében Burján villanásainak tapsolhattak, előbb egy príma triplát hintett, majd egy lopott labdát pakolt be a gyűrűbe (65-48). A Rába-parti gárda azonnal időkéréssel reagált. Nem sokkal később azonban Kurtz duplájával kerek húsz egységre nőtt a különbség, és eldőlt a találkozó sorsa (70-50). Az utolsó percre becserélt Konfár triplája már csak hab volt a kecskeméti tortán.
A találkozó győztese pénteken az 5. helyért szállhat harcba, a vesztes pedig a 7. helyért mérkőzhet.
Legjobb pontszerzők: Burján 26, Révész B. 21, Kurtz 11, ill. Biczó 14, Baffy 11.
Földi Attila, Kecskeméti KA: – A tornán most sikerült a legjobb arcunkat mutatni, nagyon örülök ennek az eredmények. Holnap nagyot fogunk harcolni, de már elégedetten megyünk haza.
Gálos László, Széchenyi KA: – A torna során nem tudtunk mit kezdeni meghatározó játékosaink gyenge teljesítményével, ami első sorban a ​dobott pontok terén mutatkozott meg. Így nem könnyű ilyen szinten mérkőzést nyerni.

 

​NEGYEDIK NAP
 
A megyei rangadón mindkét csapat mindent megtett a sikerért. A nagy küzdelemben továbbra sem találtuk a gyűrűbe vezető utat, így hiába védekeztünk ismét jól, nem nyerhettünk. Szebbnél szebb támadásokat vezettünk a torna során, de az utolsó legfontosabb mozdulatban nagyon sokszor hibáztunk. A bajnoki szezonban remekül és eredményesen játszó Baffy - Rácz - Szirony trió mindössze 3 pontot tudott begyűjteni ezen a mérkőzésen. Pontjaik nagyon hiányoztak, sajnos nemcsak ezen a mérkőzésen.
Azok a csapatok, akik a kiemelt bajnokság  kemény csatáihoz szoktak, könnyebben aklimatizálódtak a döntőben. A nyolcadik hely ellenére az edzők nagyrésze (köztük válogatott edzők is) dícsérte csapatunkat. Agresszivitásunkat támadásban és védekezésben, kombinatív játékunkat. 
A 39 csapatból lettünk nyolcadikak, így 31 csapat örömmel cserélt volna velünk.
Az eredményhírdetésen játékosunk B i c z ó   L a u r a   különdíjas lett, mint csapata legjobb játékosa!
Gratulálunk neki!!
A 7. helyért
Széchenyi KA Győr – Soproni Darazsak Akadémia 47-62 (9-15, 9-15, 12-20, 17-12)
Mindkét eddig nyeretlen együttes arra készült, hogy megszerezze első győzelmét és ezzel a bajnokság 7. helyét.
A két pontgyáros Biczó és Balogh találataival rajtolt az első helyosztó (2-2). A célzással sokáig hadilábon álltak a lányok, négy perc elteltével 4-4 volt az állás. Egy perccel a negyed vége előtt a Biczó-Balogh külön meccs ugyan 7-6-ra állt, de az előny a magukat jobban csipkedő Darazsaknál volt (9-14).
Nem engedte ki a kezéből a kezdeményezést a Sopron, Ursta három pontot érő dobásával a második felvonás felénél már kilenccel ment (13-22). Egy percre rá a lemaradó Széchenyi időt kért (13-24). Két perc volt hátra, mikor Rabi két tökéletes tempója gyors egymásutánban utat talált a soproni gyűrűbe, ráijesztve ezzel Czirják edzőre, aki egy perc szünetet igényelt (17-26). Cser és Inczédi gondoskodott róla, hogy biztos zöld-sárga vezetéssel vonuljanak a csapatok a nagy szünetre (18-30).
Fordulást követően egy perc elteltével Varga triplája, Karácsony ziccere győri időkérést kényszertett ki (18-35). A negyed negyedik percében Balogh – Biczó viszonylatban 12-11 volt az állás, a Sopron pedig már 43-20-ra vezetett. Az etap finisében Rozmán szemfüles labdacsenése és gólpassza után Takács is feliratkozott a pontszerzők listájára (28-45), majd az előbbi duplájával kerek számok világítottak az eredményjelzőn (30-50).
Az utolsó szakasz már csak formalitás volt, de a csapatok mindent megtettek, hogy szépen búcsúzzanak az idei kadet döntőtől. Három perc elteltével a Darazsak növelték előnyüket, a Győr meg időt kért (30-54). Öt perc után végre a Széchenyi is betalált Pozsgai révén, majd Biczó újra eredményes volt (34-56). A végén mindkét csapatnál mindenki szóhoz jutott. A helyosztó utolsó találata Biczó nevéhez fűződött, mindkét büntetőjét értékesítette (47-62).
Legjobb pontszerzők: Biczó 22, ill. Balogh 14, Varga 11, Inczédi 11.
Gálos László, Széchenyi KA: – Szép játékot, nagy küzdést vártunk az országos döntőn. Dobószázalékunk nem javult, így egyértelmű, hogy vereséggel zártuk a sorozatot.
Czirják Szilvia, Soproni Darazsak Akadémia: – Nagyon örülök, hogy sikerült győzelmet szereznünk a Győr ellen.

Mérkőzés eredmények

                 Kadett   bajnokság                  

   188267 106685849414054 4358064 n   2018.03.18   logo eredeti
    75:37


             Szlovák   bajnokság   U13           

    logo eredeti    2018.03.03  sbk logo 1
    1 mérkőzés:  38:68
    sbk logo 1   2018.03.03   logo eredeti   
     2. mérkőzés:   67:22


                    Junior   bajnokság                 

  188267 106685849414054 4358064 n  2018.03.08   logo eredeti
   104:60

   DVTK   2018.03.09  logo eredeti
     73:67  

    logo eredeti  2018.03.09   Kecskeméti KC
    60:55

    logo eredeti  2018.03.10  13882546 891814290923616 3056091301149402459 n
    77:65

A hónap játékosa

                  Névtelen

Ferenczi Kata

Az elmúlt hetekben Kata mind a Serdülő és a Kadett nemzeti bajnokságban is igazi vezéregyéniséggé nőtte ki magát. A mérkőzéseken kiváló teljesítményével és ponterős játékával sok borsot tör az ellenfelek orra alá.
Gratulálunk Kata, csak így tovább!  
 

Edzésidőpontok, helyszínek, elérhetőségeink

                                               
                                                                                 Széchenyi Kosárlabda Akadémia


 Nyári Napközis Kosárlabda Tábor!

Tisztelt Gyerekek, Kedves Szülők!


Az elmúlt évekhez hasonlóan a Széchenyi Kosárlabda Akadémia az idén is megszervezi napközis sporttáborát. Kosártáborunkba  6-12 éves gyerekek jelentkezését várjuk.
Táborunkba az egyesületünkben kosárlabdázó gyereket mellett várjuk azok jelentkezését is, akik szeretnek mozogni, játszani, versenyezni és jó társaságban, sportolással kívánják tölteni a nyári szünet első hetét.

Tábor helyszíne: Egyetemi Edzőcsarnok

Időpont: 2018.06.18-22.

A tábor költsége: 12.000- Ft/hét. Testvéreknek kedvezményt biztosítunk, mindkét (vagy az összes) testvér 1000.-Ft/fő/hét kedvezmény. A tábor hétfőtől péntekig tart, de nem csak teljes hétre, hanem akár 2-3 napra is lehet jelentkezni napi áron – 2400.-Ft/fő/nap. 
A tábor reggel 9.00-től 16.00 óráig tart, de már 7.30-tól várjuk a gyerekeket és 16.15-ig felügyeletet biztosítunk azoknak a gyerekeknek, akiknek a szülei nem tudnak 16.00 órára jönni. Napközben ebédet kapnak a gyerekek.
A foglalkozásokat a Széchenyi Kosárlabda Akadémia edzői tartják.
A táborban edzőként és vendégként is találkozhatnak a gyerekek a CMB Cargo UNI Győr női kosárlabda csapat játékosaival is. 

A tábor tervezett napi programja:
07.30 – 08.45 érkezés a táborba      

09.00-12.00 edzések több csoportban 
12.00-13.00 ebéd (Egyetemi étteremben) 
13.00-14.00 pihenő, érdekes programok 
14.00 -16.00 edzés, csoportos és egyéni foglalkozások 
16.00-16.15 szülői érkezés a gyerekért. 

Jelentkezési határidő:  május 20-ig!
Jelentkezési lapot az edzőktől, testnevelő tanároktól lehet kérni, illetve kérésre e-mailben is küldünk.


Érdeklődni és jelentkezni, illetve jelentkezési lapot igényelni az alábbi elérhetőségeken lehet:

Gálosné Farkas Andrea

Tel: 06 20 458 6203
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Dagmar Imbergerova

Tel: 06 70 266 8130
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.Kenguru/Fekete István isk. (U7-11)
Helyszín: Fekete István isk.  (Kodály u- 31.)
Időpontok: Fekete istván isk. Előkészítő: Kedd-Csütörtök 7.óra, Kenguru: Szerda 12:45-13:45 és Péntek 13:40-14:30
Edző: Piszker Tibor   tel:.   0620/3489776

Kenguru/Móra Ferenc isk. (U7-11)
Helyszín: Móra Ferenc isk. (Kodály u. 20-22.)
Időpontok: Móra Ferenc isk: Kedd  15:00-16:00 és Péntek 15:30-16:30
Edző:  Bakó László   tel:.  0620/3730027

Kenguru/Nádorvárosi isk.  (U7-11)
Helyszín: Nádorvárosi isk. (Kálvária u. 20.)
Időpontok: Nádorvárosi isk. Kenguru: Hétfő-Csütörtök  14:45-16:00, Előkészítő: Szerda 13:55-14:40
Edző: Zakariás Péter   tel:. 0620/8062905

Kenguru/Prohászka isk.  (U7-11)
Heyszín: Prohászka isk. (Apáca u. 43.)
Időpontok: Prohászka isk:  Hetfő-Szerda-Csütörtök  16:00-17:00 és Péntek (Gyakorló isk.) 15:00-16:30
Edző:  Tullner Evelin  tel:.  0670/2785093

Kenguru/Tulipános isk.  (U7-11)
Helyszín: Tulipános isk. (Rónai J. u. 4.)
Időpontok: Tulipános isk: Kedd-Csütörtök  15:30-16:30
Edző: Laklóth Anna, Tullner Evelin

Kenguru/Kovács Margit isk.  (U7-11)
Helyszín:  Kovács Margit isk. (Répce u. 2.)
Időpontok: Kovács M. isk.  Előkészítő: Kedd-Szerda 12:45-13:30, Kenguru: Kedd 15:00-16:00 és Csütörtök 15:00-16:15
Edző: G. Marösvölgyi Anita  tel:. 0630/4731978

Kenguru/Kölcsey Ferenc isk.  (U7-11)
Helyszín: Pleszi (Szent Imre u. 24.)
Időpontok: Kölcsey isk: Csütörtök 14:00-15:00 és Péntek 14:00-16:00
Edző: Sebestyén-Ádám Csilla   tel:. 0630/5972948

 

 

            MKOSZ                                            FIBA 1

                                                                                                        TAO honlapra


Kapcsolat

Széchenyi Kosárlabda Akadémi Sportegyesület


Széchenyi Kosárlabda Akadémia

 
Működtető

 

    Széchenyi Kosárlabda Akadémia Sportegyesület
    9026 Győr, Egyetem tér 1.
    9007 Győr Pf. 763.
    Tel.: +36/96/613-732
    e-mail:  kosarlabda2010@gmail.com

 

Elnökség

    Elnök                      Gálos László

    Társadalmi elnök    Fűzy András  

            
Vezetőség

    Technikai vezető     Dagmar Imbergerová    

 

Telefon    +36-96-613-732

Fax        +36-96-613-732

E-mail        noikosar.up@gmail.com